Αγαπητοί συμπολίτες,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, για φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε τη

διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων, στην Αγιάσο:

1.   Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00΄μ.μ., ημέρα Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, θα γίνει στο χωριό μας στο ‘’Καμπούδ’ η καθιερωμένη χοροεσπερίδα του καλοκαιριού, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

2. Την Κυριακή 11/8/2019 θα γιορτάσουμε τη μνήμη των Νεομαρτύρων Αναστασίου και Δημητρίου (Πανέρα). Έχει καθιερωθεί, πλέον,  εδώ και αρκετά χρόνια από τον Σύλλογο μας,  να γιορτάζουμε κάθε χρόνο τους Αγίους των χωριών μας, Αγιάσου και Ασωμάτου, που μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Κασαμπά της Μικράς Ασίας, πριν ακριβώς 200 χρόνια (1819-2019).

Στο όμορφο και γραφικό ξωκλήσι θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία  από τον πρωτοπρεσβύτερο της Αγίας Τριάδας  Νικόλαο Παπαγεωργίου,  με αρτοκλασία.  Ο άρτος, όπως κάθε χρόνο,  θα είναι προσφορά της Ειρήνης Καραφύλλη-Οικονομίδη.

 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν καφές, άρτος, κουλουράκια,  και παραδοσιακή ρεβυθάδα, φτιαγμένη από τις γυναίκες της ενορίας της Αγίας Τριάδας,  με επικεφαλής την παπαδιά Ευθυμία.

Την εκδήλωση μας θα πλαισιώσουν τα παιδιά του Αναγνωστηρίου με τα  σαντούρια τους. Ευχαριστούμε πολύ το Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου η «Ανάπτυξις» για την στήριξη, όπως επίσης και τα παιδιά που συμμετέχουν στις εορταστικές μας εκδηλώσεις. 

3. Το βράδυ του Σαββάτου (10/8) και ώρα 8 μ.μ.  θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. 

4.  Το Σάββατο 17/8/2019  και ώρα 19.00΄ μ.μ. στον χώρο της  «ΦΑΜΑΚΑΣ», θα λάβει χώρα μια μικρή γιορτή.

Θα εκτεθούν τα έργα ζωγραφικής μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό: « Αγιάσος, ο  ξεχωριστός μας τόπος»,  που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας,  σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου. Τα έργα των παιδιών θα έχουν αξιολογηθεί από καλλιτεχνική επιτροπή και στα τρία (3) πρώτα  που θα διακριθούν θα απονεμηθούν βραβεία, στη μνήμη του προπολεμικού δασκάλου  Ευστρατίου Φωτεινέλλη .  Στην συνέχεια θα γίνει face painting, στα παιδιά που θα παρευρίσκονται στον χώρο. Επίσης θα προσφερθούν αναψυκτικά και γλυκά.

Η εκδήλωση, όπως και τα βραβεία  είναι χορηγία του Παναγιώτη Φωτεινέλλη (γυιου του αείμνηστου δασκάλου), κατοίκου Μελβούρνης Αυστραλίας.

5. Εκδρομή στο νησί μας.

 Την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, ο Σύλλογος μας θα διοργανώσει ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο  στο Αμπελικό. Είναι ένα από τ΄αρχαιότερα χωριά του νησιού μας (3ος αι π.Χ),  και είναι κτισμένο στις παρυφές του  Ολύμπου (στην άλλη πλευρά απ΄όπου είναι  κτισμένη η Αγιάσος).Θα τελέσουμε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (18ου αι) και θα επισκεφτούμε τα  μουσεία: Λαογραφικό, Εκκλησιαστικό και Ρητινοσυλλογής.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Νυφίδα για μπάνιο και φαγητό.

Το απόγεμα θα μας βρει στον Άγιο Δημήτρη για το καφεδάκι μας

Ώρα αναχώρησης: 7.30΄ π.μ. από το Ηρώο.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ