ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                          

                                               ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                                                                                         

ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣΩΤΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ 1976 

Μια ομάδα παθιασμένων Αγιασωτών της Αθήνας, στις  8 Φεβρουαρίου 1976  (με αριθμό απόφασης Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  2170/76) έριξε τον σπόρο για την δημιουργία Συλλόγου,σκοποί του οποίου είνα:

 Η κοινωνική επαφή ,γνωριμία  και επικοινωνία των μελών του .

- Η προβολή και μελέτη των προβλημάτων της γενέτειρας  των και η υλική και ηθική ενίσχυσής αυτών. 
- Η ηθική και υλική ενίσχυσής παντός αναξιοπαθούντος  συγχωριανού μας.
- Η ανάπτυξη των πνευματικών και ηθικών δυνάμεων των μελών.
-Ο Σύλλογος είναι ανεξάρτητος  από κόμματα και πολιτικές. 

Ιδρυτικά Μέλη Φ.Σ.Α..

Γαλετσέλλης Παναγιώτης, Βουνάτσος Σωτήρης, Χατζηκωνσταντής  Ευστράτιος,Γλεζέλης Χρήστος, Σουσαμλής Ευστράτιος, Γουγουτάς Β.Δημ., Κουνέλης Βασίλειος, Βαμβουρέλης Παν., Βαμβουρέλης Βασίλειος, Κοντούλης Ανδρέας, Χατζηπαναγιώτης Μένανδρος, Τοκμακίδου Μαρίκα, Παπουτσέλης Δ. Ευστράτιος, Χαδεμένος Βασίλειος,Πανάγης Δημ., Γουγουτά Ευριδίκη, Χατζηδημητρίου Φαίδων, Τζίνης Παν., Σταυρακέλης Γ Παν., Γέρου Θεόφραστος, Βερβέρης Θείελπις, Κοντέλης Γεώργιος,Γλεζέλη  Ειρήνη,Κουμλέλης Κων.,Μαγλογιάννης Θεόδ., Μαστραντωνάς  Στυλ., Πατράκης Δημ., Αξιομακάρου Ευστρ., Πατράκης Δ Γεώργιος., Κέλμαλης Ευάγγελος.

Το καταστατικό αποτελείται  από 27 άρθρα ,τροποποιήθηκε το 1992 με την υπ’ αριθ.’ απόφαση 3896/93.

Με πολλές στερήσεις και με την οικονομική ενίσχυση πολλών Αγιασωτών, ο  Σύλλογος απέκτησε ιδιόκτητη στέγη στο κέντρο της Αθήνας  οδός  Γ’ Σεπτεμβρίου 39, το έτος 1992 με το υπ. ’αριθμό. 6322 πωλητήριο. Από τότε μέχρι σήμερα  ο Φ.Σ.Α. έχει  αναπτύξει  πλούσια πολιτιστική  και κοινωνική δράση.

Το 1985 παρουσίασε στο θέατρο ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ την ηθογραφία του Αντώνη Μηνά  ΩΡΑΙΑ ΜΠΟΥΤΖΑΛΙΑ, το Μάρτιο του 1987 στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ την ηθογραφική κωμωδία του ιδίου ΤΑ ΣΜΑΖΩΜΑΤΑ , την ίδια χρονιά με δικούς του ερασιτέχνες στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ την ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ, το 1994 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ κατόπιν προσκλήσεως του Αναγνωστηρίου Αγιάσ την ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ με αναβίωση της Κομπανίας των ΦΥΣΕΡΩΝ με τοπικούς  χορούς, καθώς και αποσπάσματα από την Λεσβιακή Επιθεώρηση του Αντώνη  Μηνά ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ.

Στις 5  Οκτωβρίου 2001 στο Θέατρο Περοκέ την παράσταση ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ σε  συνεργασία με το Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Το 1996 κυκλοφόρησε δύο cd  με την μουσική παράδοση της Λέσβου  με τίτλο  ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ, οι σκοποί της ψυχής μας, με τον μεγάλο δάσκαλο Χαρίλαο Ρόδανο στο βιολί, λαούτο κιθάρα τον Σταύρο Ρόδανο  και σαντούρι τον Κώστα Ζαφειρίου. Τραγουδούν οι Αγιασώτισες Βουρλή Κατερίνα, Βουρλή Μαρία, Κλειδαρά Ευστρατία, Κουντουρέλλη Μυρσίνη, Παπάνη Σοφία, Σταυρακέλη Ευστρατία, Χατζηχρυσάφη Ελένη. 

Δύο μουσικές  μνημειακές  εκδόσεις, με τρείς ψηφιακούς δίσκους και έναν βυνιλίου όπου καταγράφηκαν 58 σκοποί και τραγούδια του τόπου μας, όπως, Τα Ξύλα, Σηλυβριανός  Καρσιλαμάς από Σι Αμάν Ελένη, Ζεϊμπέκικο Σμύρνης, Παραπονιάρα, Αζιζιέζ, Πγιανό, Σκοπός  του δρόμου, Σκοπός του γάμου, Στού σταυρί θ’ ανταμουθούμι, Απτάλικος, Θέλω να γίνεις φθισικιά,Πιγκί, Αχ μελαχρινό μου κ.α. Παρουσίαση τους έγινε στην Αγιάσο στις 6 Αυγούστου 1996 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στις 18 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης, ο Θεόφιλος και τέλος στην Αθήνα στις 26 Ιανουαρίου 1997 στην κατάμεστη αίθουσα τελετών Πάνος Χαλδέζος της Εστίας Νέας Σμύρνης, τον  Αύγουστο  1998 στο  θέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου  μαζί με τις εκδόσεις  των  βιβλίων Θρύλος και ιστορία της Αγιάσου της νήσου Λέσβου και η Αγιάσος και τα πέριξ. Ψυχή της όλης έκδοσης ήταν ο αείμνηστος Πρόεδρος Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Χατζηπροκοπίου.

Το 1997 έγινε φωτομηχανική  ανατύπωση  των βιβλίων του αείμνηστου δάσκαλου Στρατή Κουλαξιζέλη ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΤΗΣ  ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ και το πόνημα των Στρατή Κουλαξιζέλη- Βασιλείου Τραγέλη Η  ΑΓΙΑΣΟΣ ΚΑΙ  ΤΑ ΠΕΡΙΞ (μοναδικό σωζόμενο αντίτυπο από την βιβλιοθήκη του αείμνηστου Παν . Καββαδά), σε επιμέλεια Γιάννη Χατζηβασιλείου.

Την ίδια χρονιά τέθηκε σε κυκλοφορία Τουριστικός οδηγός της Αγιάσου, σε 75.000 αντίτυπα  ο οποίος διενεμήθει δωρέαν. Επίσης τοποθετήθηκε οδικός  χάρτης  της Αγιάσου  σε τέσσερα σημεία του χωριού. Στην κάτω είσοδο, στην πάνω είσοδο, στην αγορά και στον προαύλιο χώρο της Παναγίας. 

Διοργάνωσε διάφορες τιμητικές εκδηλώσεις.

Στις 28 Νοεμβρίου 1993 στα γραφεία του Συλλόγου για να τιμήσει  τους νέους φοιτητές.

Στις 4 Νοεμβρίου 1994 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  για να  εορτάσει τα 100 χρόνια δράσης  1894-1994 του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και να τιμήσει  τον Πρόεδρο Πάνο Πράτσο για την πολύχρονη και δημιουργική προσφορά του.

Στις 3 Νοεμβρίου 2002 στην Εστία Νέας Σμύρνης για τα ογδόντα χρόνια από την Μικρασιατική  καταστροφή.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2003  τιμητική εκδήλωση  για την Παναγία την Αγιασώτισα στο Πνευματικό  Κέντρο  του Δήμου Χολαργού.

Στις 4 Φλεβάρη 2004 στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Φιλολογικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον Ηλία Βενέζη για τα  100 χρόνια από την γέννηση του.Συν διοργανωτές Εταιρία  Ελλήνων Λογοτεχνών, Ο.Λ.Σ.Α.,   Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών.

Στις 12 Νοεμβρίου 2006 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Χολαργού  για τα 200 χρόνια, από την θεμελίωση του δεύτερου ναού της Παναγίας  της Αγιασώτισας και τιμητική εκδήλωση για τα ιδρυτικά μέλη και τα διατελέσαντα Δ.Σ. του Φιλοπροόδου Συλλόγου Αγιασωτών. 

Στις 12 Μαρτίου 2007 στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών 'ΜΙΧΑΗΛΑΣ ΑΒΕΡΩΦ '  ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών, το Αναγνωστήριο Αγιάσου ΑΝΑΠΤΥΞΗ και η Εταιρία  Ελλήνων Λογοτεχνών, συνδιοργάνωσαν πνευματική-καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα  ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ με την ευκαιρία της έκδοσης απο το Αναγνωστήριο δίτομου βιβλίου με τίτλο ΘΕΑΤΡΙΚΑ του ηθογράφου-επιθεωρησιογράφου Αντώνη Μηνά

Την 1 Νοεμβρίου 2014 στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίω,Αννα-Μαρία Καλουτά παρουσίαση του βιβλίου ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΚΑΛΑ του Παπά –Χριστόφα Κανιμά, επιμέλεια Γιάννη  Χατζηβασιλείου, στα πλαίσια του εορτασμού των 120 χρόνων του Αναγνωστηρίου  Αγιάσου, παρουσιάστηκε η τέταρτη πράξη της εν λόγω ηθογραφίας.

Στις 10 Μαίου 2015 στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών για να τιμήσει  τον Λέσβιο συγγραφέα-ερευνητή  Μακή Αξιώτη για την προσφορά του στα Λεσβιακά γράμματα Συν διοργανωτές Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, Παγγεραγωτικός Σύλλογος, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών.

Στις 31 Ιουλίου2015  στον Μεσότοπο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου και στις

17 Αυγούστου 2015 στην Αγιάσο στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου έγινε η αδελφοποίηση των:  Αναγνωστηρίου Αγιάσου ¨Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ¨, Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου ¨Ο ΣΑΤΥΡΟΣ¨, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσότοπου ¨Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ¨,Σύλλογος των Απανταχού Μεσοτοπιτών¨ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ¨, Φιλοπρόοδος  Σύλλογος Αγιασωτών.

Στις 5 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων , φιλολογική- λαογραφική εκδήλωση, για τη Λεσβιακή Αποκριάτικη Σάτιρα και το Αγιασώτικο Καρναβάλι με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και  Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στις 9 Αυγούστου 2016 στο Αναγνωστήριο Αγιάσου η «Ανάπτυξη» τιμητική εκδήλωση για τον Αγιασώτη παιδαγωγό και συγγραφέα Θεόφραστο Γέρου.

Στις 5 Νοεμβρίου 2016 στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γέννηση του και 20 χρόνων από το θάνατο του Θεόφραστου Γέρου Συνδιοργανωτές Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών, Ομοσπονδία Λεσβιακών Σωματείων Αττικής, Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών .

Στις 31 Μαϊου 2017 στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών τιμητική εκδήλωση για τον Αγιασώτη, Λογοτέχνη – Συγγραφέα Στρατή Αναστασέλλη, 20 χρόνια από τον θάνατο του Συνδιοργανωτές Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών, Ομοσπονδία Λεσβιακών Σωματείων Αττικής, Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

 Στις 18 Μαίου 2015 επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στο μουσείο της. Ξεναγός Χριστόφας Μαϊστρέλλης ταμίας του Συλλόγους μας.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2015 επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και στο μουσείο του. Ξεναγός Χριστόφας Μαϊστρέλλης.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Ξεναγός ο αρχιτέκτονας κ. Ανέστης Σαββίδης.

Στις 8 Ιανουαρίου 2017 επίσκεψη στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Ξεναγός η κ. Μαριλλένα Φαλούτσου.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2017 επίσκεψη και ξενάγηση στο Ψηφιακό Μουσείο της Νέας Σμύρνης.Ξεναγός η κ. Τζένη Τζορτζιώτη.

Στις 5 Μαρτίου 2017 επίσκεψη  και ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΞεναγός ο κ. Αλέξανδρος Χαρέας.

Στις 15 Μαρτίου 2017 στο θέατρο ελεύθερη έκφραση παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ.

Στις 2 Απριλίου 2017 επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Στις 12 Μαίου 2017 επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά. Ξεναγός η κ. Δήμητρα Ψυχογιού.

Στις 24 Ιουνίου 2017 ημερήσια εκδρομή στο Κεφαλάρι Άργους. Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Οσίου Θεολόγου και τις Πυραμίδες του Ελληνικού. Το μεσημέρι σε ταβέρνα του Κεφαλαρίου  αναβιώσαμε το έθιμο του ‘’Αγιστρου- Κλήδονα’’, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο  Πλωμαριτών  Αττικής  ‘‘Βενιαμίν ο Λέσβιος’’.

Στις 5 Νοεμβρίου 2017  επίσκεψη και ξενάγηση στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, ξεναγός ο φιλόλογος καθηγητής  Μανώλης Τραγάκης.

Στις 4 Μαρτίου 2018 επίσκεψη και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών,ξεναγός ο σμηνίτης Ευάγγελος Γεωργόπουλος.

Στις 12 Μαΐου 2018 εκδρομή στο Αίγιο στην Παναγία Τρυπιτή και στην Παναγία την Πλατανιώτισσα .

Στις 23 Ιουνίου 2018 αναβίωση του Αγιασώτικου  εθίμου ’Αγιστρου  -Κλήδωνας’’ στο Λυγουριό  Άργους

Στις 4 Νοεμβρίου 2018 επίσκεψη και ξενάγηση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής,ξεναγός η Επιμελήτρια του Μεγάρου Καλαιτζή Κωνσταντίνα.

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 επίσκεψη στο θωρηκτό ‘’Γ. ΑΒΕΡΩΦ’’

Στις 11 Μαΐου 2019 ημερήσια εκδρομή στη Δημητσάνα- Βυτίνα .Επισκεφθήκαμε το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’. Ξεναγός  ο πατέρας Παναγιώτης. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης.

Στις 18 Μαΐου 2019 επίσκεψη και ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στις 22 Ιουνίου 2019 εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο, με ξεναγό  την Βιβή  Κανακάρη. Στην συνέχεια  επισκεφθήκαμε το Λουτράκι Κορινθίας όπου στη παραλιακή ταβέρνα η’’Στρούγκα΄΄ αναβιώσαμε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το έθιμο ‘’Αγιστρου- Κλήδονας ‘’.

Στις 17 Αυγούστου 2019  στο χώρο της ‘’Φαμάκας ‘’ στην Αγιάσο έλαβε χώρα μικρή γιορτή με έργα ζωγραφικής των μαθητριών/ων της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου. Θέμα του διαγωνισμού ‘’Αγιάσος, ο ξεχωριστός μας τόπος’’ .Στα τρία πρώτα έργα δόθηκαν βραβεία με δώρα ζωγραφικής, στα υπόλοιπα έπαινοι.Ακολούθησε face painting στα παιδιά που συμμετείχαν.

Στις 19 Αυγούστου 2019 εκδρομή στο χωριό Αμπελικό Λέσβου όπου ο πατέρας Στρατής μας ξενάγησε στα μουσεία Λαογραφικό ,Εκκλησιαστικό  και Ρητινοσυλλογής.

Στις 3 Νοεμβρίου 2019 επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών

Στις 2 Φεβρουαρίου 2020 εκκλησιασμός των φίλων και μελών του Συλλόγου μας στο γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Λυκαβητού

Στις 16 Φεβρουαρίου 2020 η αποκριάτικη χοροεσπερίδα μας στο κατάμεστο κέντρο "ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ" .Το νεοσύστατο χορευτικό του Συλλόγου μας ξεσήκωσε με τις χορευτικές του ικανότητες, με τοπικές φορεσιές τους παρευρισκόμενους. Το μέλος του.ΔΣ.Μανώλης Τραγάκης εκφώνησε την καθιερωμένη αποκριάτικη σάτιρα με επίκαιρο θέμα το "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ" βοηθούμενος από την εντεκάχρονη κόρη του Βασιλική και τους Χαδεμένο Παναγιώτη και Γιάννη Κουκέλη

Από το 1980 εκδίδει ανελλιπώς το διμηνιαίο περιοδικό ΑΓΙΑΣΟΣ  υπό την διεύθυνση του επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου μας Γιάννη Χατζηβασιλείου. Ένα περιοδικό  σοβαρό, εξαίρετο ,δείγμα συνειδητής και υπεύθυνης  δουλειάς.

Έχει συνεργασίες από πολλούς Αγιασώτες και φίλους του χωριού μας.

Κοσμεί τα περισσότερα πνευματικά ιδρύματα της χώρας Ακαδημία Αθηνών,Κέντρο  Ερεύνης της Ελληνικής  Λαογραφίας , Ακαδημία Αθηνών Κέντρο Ερεύνης  των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων, Εθνική  Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Βιβλιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Αιολικών Μελετών, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, Γεννάδιος Βιβλιοθήκη, Αναγνωστήριο Αγιάσου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κλπ.

Εκδίδει  και ετήσιο ημερολόγιο με φωτογραφίες διαφόρων θεμάτων της Αγιάσου.

Ακόμα έχει διοργανώσει εκδρομές σε διάφορα Ελληνικά αξιοθέατα σε μοναστήρια, σε ιστορικούς χώρους κλπ.

Η  καμπάνα και το ρολόι του  Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής είναι δωρεά του Συλλόγου , ως επίσης η παιδική χαρά (η πρώτη) στο Δημοτικό πάρκο,η βρύση στην είσοδο του χωριού, απέναντι από το Αναγνωστήριο. 

Τρίτη  11 Αυγούστου  του 2015.Μια καινούργια αγιογραφία των Νεομαρτύρων  Αναστασίου και Δημητρίου, προσφορά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών  Αθήνας, θα κοσμεί το εκκλησάκι τους ("Άγιo Πανέρα"). Το εξωτερικό ξυλόγλυπτο περίβλημα της εικόνας κατασκεύασε ο φίλος του Συλλόγου μας καλλιτέχνης Χαράλαμπος Βερυβάκης, ο οποίος το έκανε δωρεά στην εκκλησία των Νεομαρτύρων.

Από τις 7 Μαίου 2015 έχει τεθεί στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου η ιστοσελίδα του Συλλόγου  http://www.fsagiasou.gr  η οποία διευθύνεται από τον καθηγητή  ηλεκτρονικής Παναγιώτη Οικονομίδη και την  Ειρήνη Καραφύλλη-Οικονομίδη, με άμεση  και αξιόπιστη ενημέρωση, σε θέματα που αφορούν την Αγιάσο και τους κατοίκους της ,καθώς και τα μέλη του συλλόγου. 

Η  επισκεψιμότητα  του έχει υπερβεί κάθε προσδοκία, αφού έχει ξεπεράσει τις 20.000 επισκέψεις

Το  e-mail  είναι:     filsylagiasoton@hotmail.gr 

Τέλος ο Φ.Σ.Α. διοργανώνει από την ίδρυση του κάθε χρόνο την περίοδο της αποκριάς, αποκριάτικη χοροεσπερίδα σε διάφορες αίθουσες των Αθηνών ,με σάτιρα γραμμένη από Αγιασώτες που ζουν στην Αττική και όχι μόνο ,Γιώργος Παπάνης (Μπουγδής), Αντώνης Μηνάς,  Στρατής Ζαλπαρίνης, Μιχάλης Πουδαράς, Μανώλης Τραγάκης κ.α., η  οποία σάτιρα δεν στερείτε σε επικαιρότητα,  καυστικότητα, ευρηματικότητα, τις αντίστοιχες της Αγιάσου, όπως  με θέμα ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ, που παρουσιάστηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου  2016 στο ρεμπετάδικο Αργώ  στο Περιστέρι.  

Κυριακή  11-3-2018 ο ετήσιος χορός του συλλόγου στην Αθήνα, στου Ψυρρή ,στο κέντρο ΚΟΡΡΕ

Ο ετήσιος  αποκριάτικος  χορός του συλλόγου  στις 24-2-2019  στο κέντρο ΑΡΣΕΝΗΣ

Κυριακή  16-2-2020 το μεσημέρι ο χορός του συλλόγου στο κέντρο ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ

 Οι διατελέσαντες πρόεδροι είναι κατά σειρά

1977-1979   Χαδεμένος Βασίλης

1979-1980   Καβαδέλη Ειρήνη

1980-1982   Χαδεμένος  Βασίλης

1982-1983   Βαμβουρέλης Αγγελος

1983-1990   Γραμμέλης Στρατής

1990-1991   Βλαστάρη Μυρσίνη

1991-1993   Λούπος Βασίλης

1993-1994   Κορομηλάς Μιχάλης

1994-2006   Λούπος  Βασίλης

2006-2008   Πρωτοπρεσβύτερος  Χατζηπροκοπίου  Νεκτάριος

2008-2013   Λούπος Βασίλης

2013-2015   Αγοραστός Σταύρος

2015-2021   Σταυρακέλης Ε Παναγιώτης.

2021-2023  Σταυρακέλης Ε.Παναγιώτης.

2023-        

Όλες οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω COVIT -19